Βιογραφικό

Καλογιάννη Παρή

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

H ιατρός Καλογιάννη Παρή σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών ως αριστούχος και διατηρώντας υποτροφία σπουδών του Ιδρύματος Λάτση.

Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε ως ειδικευόμενη ιατρός Γενικής Χειρουργικής στο Γ.Ν.Ν. Βόλου, όπου απέκτησε σημαντική κλινική και χειρουργική εμπειρία σε ανοικτά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία, στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και απέκτησε το δίπλωμα ATLS (Advance Trauma Life Support) κι εν συνεχεία, ως Επιμελήτρια Χειρουργείου στην Ιδιωτική Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ελπίς.

Ξεκίνησε την ειδίκευση στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Γ.Ν.Ν. Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» και συνέχισε, από όπου και αποφοίτησε, στην Α΄Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν.Ν. Αθηνών «Αλεξάνδρας», αποκτώντας κλινική και χειρουργική εμπειρία στο εκτεταμένο φάσμα της Γυναικολογίας και Μαιευτικής.

Εξειδικεύθηκε στην Υπογονιμότητα και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία αριστεύοντας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η διατριβή της με θέμα «Κατάθλιψη εγκυμοσύνης, βιοχημικοί δείκτες και τρόπος περάτωσης τοκετού» έχει παρουσιαστεί στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής και είναι υπό δημοσίευση.

Σήμερα, ιδιωτεύει ως μόνιμος συνεργάτης του Μαιευτηρίου Ιασώ και της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Medimall, όπου και δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αρτέμιδα Αττικής.

Μέλος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρίας Αποκατάστασης Πυελικού Εδάφους, της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ουρογυναικολογίας (EUGA), της Ελληνικής Εταιρίας Περιγεννητικής Ιατρικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Tο ερευνητικό της έργο, πλην της διατριβής της, περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, παρουσιάσεις κι ομιλίες σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια και αέναη παρακολούθηση των εξελίξεων της ειδικότητας της Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

Είναι παντρεμένη με τον ορθοπαιδικό Αλεξανδρόπουλο Παναγιώτη και είναι μητέρα δύο αγοριών.

ΣΠΟΥΔΕΣ

 • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών (υποτροφία σπουδών του Ιδρύματος Λάτση).
 • Ειδικότητα στη Μαιευτική-Γυναικολογία στην Α΄Πανεπιστημιακή Κλινική του Γ.Ν.Ν. Αθηνών «Αλεξάνδρας».
 • Εξειδίκευση στην Υπογονιμότητα και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία αριστεύοντας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Μόνιμος συνεργάτης του Μαιευτηρίου Ιασώ
 • Συνεργάτης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Medimall
 • Ιδιωτικό ιατρείο στην Αρτέμιδα Αττικής

ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 • Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας
 • Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Πυελικού Εδάφους
 • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ουρογυναικολογίας
 • Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής
 • Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 • Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, παρουσιάσεις κι ομιλίες σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια παρακολουθώντας τις εξελίξεις της ειδικότητας της Μαιευτικής – Γυναικολογίας.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ-ΚΛΙΝΙΚΕΣ
ΙΑΣΩ, ΡΕΑ, ΓΑΙΑ, ΛΗΤΩ,DOCTOR’S HOSPITAL, MEDIMALL