Κωνσταντοπούλου Νάντια – Art Therapy

Κωνσταντοπούλου Νάντια – Art Therapy

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α – Κωνσταντοπούλου Νάντια

Σκηνογράφος – Eικαστικός – Ζωγράφος με  εκπαίδευση σε προγράμματα Τέχνης με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη μέσω της εικαστικής τέχνης.

Μέλος Κοιν.Σ.Επ.¨Ανθέα¨

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου σπούδασε:

  • Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών,
  • Σκηνογραφία και Ενδυματολογία στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου,
  • Θέατρο ( Γλυπτική, Θεατρικές κατασκευές, Σχέδιο, Σημειολογία του θεάματος, Ενδυματολογικές κατασκευές, Σχέδιο Θεατρικού κοστουμιού) στο ” Κέντρο Λα’ι’κού Θεάτρου”  του Νίκου Καμτσή,
  • Εικονογράφηση παιδικού βιβλίου στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών.

Πήρε μαθήματα ζωγραφικής από τους ζωγράφους: Σπύρο Κουκουλομάτη, Νίκο Κληρονόμο, Μάτω Ιωαννίδου, Αλίντα Σπηλιώτη.

Παρακολούθησε σεμινάρια Art-therapy (Θεωρία και Πρακτικές ασκήσεις) από το Σεμιναριακό κέντρο “Udemi”. Συμμετείχε σε τριετές βιωματικό πρόγραμμα-σεμινάριο  με θέμα την ” Θεραπεία μέσω των Εικαστικών  Τεχνών” με εισηγήτριες την ψυχολόγο Ελένη Βασιλείου και την εικαστικό Ολυμπία Βασκλαβάνη.

Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus και φοίτησε για ένα ακαδημα’ι’κό έτος στο πολυπολιτισμικό φοιτητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου “Sapienza” της Ρώμης.

Επίσης, παρακολούθησε σεμιναριακά μαθήματα κατασκευής μαριονέτας, μάσκας, κούκλας, ζωγραφικής, ουτοπικού desing και εμψύχωσης μαριονέτας στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικών Σπουδών  “Έβδομη Αίσθηση” και σεμινάριο Διακόσμησης βιτρίνας  στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών  “Campus Arts & Sciences”.

Παρακολούθησε σεμινάρια  Μοντεσσοριανής Αγωγής  στο “Μοντεσσοριανό Εργαστήριο” της κοινωνιολόγου και ανθρωπολόγου Ειρήνης Φαφαλιού.

Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Παρακολούθησε μαθήματα Κλασσικού Μπαλέτου για δέκα χρόνιατη Σχολή Χορού της Ρένας Σταυρίδου.

Έχει δουλέψει ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στην τηλεόραση και στη διαφήμιση.

Παραδίδει μαθήματα εικαστικών σε παιδιά και ενήλικες και διοργανώνει εικαστικές δράσεις.

Ζωγραφικά έργα της, έργα από χαρτοπολτό και χρηστικά αντικείμενα τέχνης, θα βρείτε σε γκαλερί και επιλεγμένα καταστήματα τέχνης.

Εργάζεται ως εισηγήτρια εικαστικών σεμιναρίων και συναντήσεων εικαστικής έκφρασης (art-sessions) στο σεμιναριακό κέντρο ” i-seminars ” και σε επιλεγμένους χώρους ως μέλος της Κοιν.Σ.Επ. «Ανθέα».