Εξασφαλίζοντας το “Ευ Ζειν” στην αντιμετώπιση του καρκίνου μαστού

Είναι γνωστό πως ο Καρκίνος μαστού αφορά ολοένα και συχνότερα νεότερες γυναίκες, αναπαραγωγικής ηλικίας. Καθώς η πλειοψηφία των όγκων αυτών είναι ορμονοεξαρτώμενοι, βασική θεραπεία αποτελεί η ιατρογενής ή τεχνητή εμμηνόπαυση, δηλαδή προκαλούμε με φαρμακευτική αγωγή την διακοπή της περιόδου.

Αυτό συνεπάγεται την εμφάνιση κι εγκατάσταση των συμπτωμάτων του Ουρογεννητικού Συνδρόμου Εμμηνόπαυσης, λόγω της έλλειψης οιστρογόνων. Φυσικά το όφελος της θεραπείας και η προάσπιση της υγείας της ασθενούς υπερέχει των παρενεργειών. Όμως, η σύγχρονη ιατρική μπορεί να εξασφαλίσει εκτός από το “Ζειν, ” και το “Ευ Ζειν”.

Τί είναι το Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης;

Η έλλειψη οιστρογόνων, τόσο στις ασθενείς που βιώνουν την φαρμακευτική εμμηνόπαυση όσο και σε εκείνες που διανύουν φυσιολογικά την επέλευση της παύσης της περιόδου λόγω ηλικίας έχει ως συνέπεια την εμφάνιση βασανιστικών συμπτωμάτων στην ουρογεννητική περιοχή, όπως:

 • Ξηρότητα κόλπου και αιδοίου
 • Ερεθισμός
 • Αίσθημα καύσου, νυγμών ή “τραβήγματος”
 • Δυσπαρεύνια (πόνο κατά την επαφή)
 • Κολπική αιμόρροια μετά από επαφή
 • Δυσοσμία κολπικών εκκρίσεων
 • Υποτροπιάζουσες κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις

Τα ανωτέρω συνιστούν το λεγόμενο Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης, το οποίο πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) όρισε ως πάθηση, αναγνωρίζοντας την επίπτωση που έχει στην ποιότητα ζωής των ασθενών, καθώς αφορά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική και σεξουαλική υγεία τους. Η έλλειψη οιστρογόνων προκαλεί ατροφία του κολπικού βλεννογόνου, ο οποίος γίνεται ιδιαίτερα λεπτός, ξηρός κι ευαίσθητος σε τραυματισμούς και λοιμώξεις. Παλαιότερες θεραπείες, που βασίζονταν στην χρήση κολπικής κρέμας οιστρογόνου, όπως είναι κατανοητό, αντενδείκνυται στις ασθενείς με ιστορικό καρκίνου μαστού, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να τις ανακουφίσουμε από τις παρενέργειες της θεραπείας της νόσου.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βασανιστική κολπική ξηρότητα, το κάψιμο, τον πόνο;

 

Σήμερα με την βοήθεια της Ιατροτεχνολογίας υπάρχει λύση! Η εφαρμογή των LASER αλλά και της τεχνολογίας των υπερήχων με τις συσκευές HIFU θεραπεύουν τα ανωτέρω βασανιστικά συμπτώματα

 • Αναίμακτα
 • Ανώδυνα
 • Χωρίς αναισθησία
 • Χωρίς νοσηλεία

Η θεραπεία λαμβάνει χώρα στο ιατρείο κι έχει διάρκεια 15-20 λεπτά

Η ασθενής επιστρέφει ΑΜΕΣΑ στην καθημερινότητά της

Η ερωτική επαφή επιτρέπεται μετά από ΜΟΛΙΣ 3 ημέρες

 

Μια πρωτοποριακή μέθοδος, που βασίζεται στην ενεργοποίηση της αναγεννητικής ικανότητας του ίδιου του οργανισμού. Η τοπική εφαρμογή ενέργειας προερχόμενης είτε από τη συσκευή LASER είτε HIFU έχει ως αποτέλεσμα την ανάπλαση του κολπικού επιθηλίου, την αύξηση της αιμάτωσης κι αναζωογόνησης των ιστών καθώς και την παραγωγή κολλαγόνου. Το κλασικό θεραπευτικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει μία εφαρμογή κι επανάληψη αυτής σε ένα μήνα. Η πλειοψηφία των γυναικών αισθάνονται βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας ακόμα και της διάθεσης, με μείωση της αίσθησης ξηρότητας και πόνου από την πρώτη κιόλας εφαρμογή, ενώ το αποτέλεσμα τελειοποιείται μετά την δεύτερη συνεδρία και διατηρείται ακόμα κι ένα χρόνο μετά!.

 • Χωρίς ορμόνες!
 • Χωρίς φάρμακα!
 • Χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές εφόσον η θεραπεία πραγματοποιείτε από έμπειρο κι εξειδικευμένο γυναικολόγο.
 • Μπορεί να βοηθήσει και στην χαλάρωση και στην ακράτεια ούρων;

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια θεραπεία αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα προβλήματα χαλάρωσης κόλπου καθώς και ήπια συμπτώματα ακράτειας ούρων προσπάθειας (Stress Urinary Incontinence ακράτεια ούρων που εμφανίζεται σε βήχα, φτέρνισμα ή άσκηση). Είναι πολύ σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας να εφαρμοστεί σε αρχόμενα στάδια ακράτειας. Ο ειδικός στην εφαρμογή των LASER γυναικολόγος θα αποφασίσει το εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ανάλογα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εκάστοτε ασθενούς.

Υπάρχει ένδειξη για εφαρμογή των PRP’s κολπικά;

 

Η Κολπική Αναζωογόνηση με Laser μπορεί να συνδυαστεί σε εμμένουσες περιπτώσεις ξηρότητας, με την εφαρμογή PRP’s κολπικά μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα της ανάπλασης, καθώς εκμεταλλευόμαστε την αναγεννητική ικανότητα των εύμορφων στοιχείων και των αυξητικών παραγόντων, που υπάρχουν στο αίμα μας. Για την χρήση των PRP’s αρκεί μία αιμοληψία στην ίδια την ασθενή κι έπειτα από ειδική φυγοκέντρηση του δείγματος, γίνεται έγχυση του παραγώγου στον κόλπο της ασθενούς, αμέσως μετά την εφαρμογή του LASER. Και αυτή η θεραπεία είναι

Ανώδυνη (ο κόλπος δεν έχει απολήξεις πόνου στα έσω 2/3 αυτού, δηλαδή στο σημείο της έγχυσης των PRP’s)

Αναίμακτη και πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε επίπεδου ενός καλά οργανωμένου κι εξοπλισμένου ιατρείου.

Υπάρχει λύση

Καμία γυναίκα δεν μένει αβοήθητη! Η σύγχρονη Μαστολογία-Ογκολογία μπορεί να προσφέρει το “ΖΕΙΝ” στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον Καρκίνο του Μαστού. Με αρωγό την Αισθητική κι Αναγεννητική Γυναικολογία μπορούμε να εξασφαλίσουμε για τις Αγωνίστριες αυτές της ζωής και το “ΕΥ ΖΕΙΝ”! Το αξίζουν!